Külföld

Kitartanak a lengyelek a magyarok mellett

Nyári egyetem Krasiczynben

A lengyelek többsége szerint megfelelőek vagy megerősítendők a lengyel–magyar kapcsolatok, csak kilenc százalékuk gondolja úgy, hogy szűkíteni kellene őket – derült ki a CBOS lengyel állami közvélemény-kutató felméréséből.

Az év eleji felmérés szerint a válaszadók 43 százaléka megfelelőnek, több mint 30 százalék pedig megerősítendőnek tartja a kétoldalú kapcsolatokat. A felmérést a dél-lengyelországi Krasiczynben zajló 3. lengyel–magyar nyári egyetemen mutatták be, amelyet a kutatást is megrendelő varsói Wacław Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézet szervezett. Az eseményen részt vesz Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár is.

Kapcsolódó írásaink

Lengyelország keresztény demokráciája

ĀA 2015 óta kormányzó Jog és Igazságosság politikájának egyik alapelve, hogy régiónk hagyományait és nemzetei önazonosságát nem szabad szégyellni és félretenni

Lengyelország nem enged a nyomásnak

ĀJogellenesen és ideológiailag motiváltan lépett fel Brüsszel a hagyományos családot védő városokkal szemben Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter szerint

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom