Külföld

Spöttle: Teljes kudarc az európai migrációs politika

Teljes kudarcnak nevezte az elmúlt öt év európai migrációs politikáját Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Spöttle: Teljes kudarc az európai migrációs politika
Spöttle: Németország lakosságának egyötöde már migrációs hátterű, és lehet látni, hogy a tendencia erősödik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Elmondása szerint Németország lakosságának egyötöde már migrációs hátterű, és lehet látni, hogy a tendencia erősödik. Az őshonos német lakosság születési rátája rendkívül alacsony, a migrációs hátterű embereké népcsoporttól függően 3,4-4,2 közt alakul. Ebből következik, hogy húsz év alatt a német lakosság meg fog feleződni, de vannak városok, ahol ehhez már most is közel járnak - emelte ki.     

Hozzátette: egy évben durván 200 ezer német hagyja el a hazáját, nagyrészt nyugdíjasok, akik azt mondják, hogy nem érzik magukat biztonságban, nem érzik jól magukat hazájukban a migráció miatt. Magyarország kedvelt célországuk, egyrészt a migrációs politika miatt, másrészt sok sváb település van, ahol beszélnek németül - mondta.     

Arról is beszélt, hogy a kibocsátó államok - például Afganisztán vagy Pakisztán - nem nagyon akarják visszafogadni a balkáni útvonalon megrekedt illegális migránsokat, az elmúlt öt évben csupán mintegy 1500 embert tudtak visszaküldeni.     

Georg Spöttle szerint több mint 500 ezer emberről tudnak a hatóságok Dániában, akiknek folyamatban van a menedékkérelme, Németországban pedig 272 ezer olyan migráns tartózkodik, akik ellen jogerősen meghozták az ítéletet, hogy haza kell térniük, mert nem jogosultak politikai menedékjogra. Ugyanezek az arányok Olaszországban vagy Spanyolországban is - mondta.     

Közölte: Németország 2015 óta 120 milliárd eurót adott ki migránsokra, és ez nem térül meg, mert nem kezdenek el dolgozni, nem illeszkednek be az illegális bevándorlók.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom