Külföld

Kiderült az igazság az Ibiza-videóról

Strache semmi illegálisat nem akart tenni

Az előző osztrák kormányt megbuktató hírhedt Ibiza-videó újabb részlete, később pedig teljes leirata is megjelent a hétvégén az osztrák sajtóban.

Kiderült az igazság az Ibiza-videóról
Heinz-Christan Strachénak a hírhedt Ibiza-videó miatt kellett lemondania tavaly alkancellári tisztségéről
Fotó: AFP/APA/Georg Hochmuth

A tavalyi EP-választás előtti hetekben a német Süddeutsche Zeitung és a Der Spiegel jelentetett meg egy szakértők szerint titkosszolgálati módszerekkel készült, rejtett kamerás videót, amint Heinz-Christian Strache későbbi alkancellár és akkori pártja, az Osztrák Szabadságpárt egyik vezető politikusa korrupciógyanús beszélgetést folytat egy nővel, aki egy orosz oligarcha rokonának adta ki magát. Strache állami megbízásokra tett ígéretet.

Az alkancellár, majd a teljes kormány lemondott, Strache kilépett az FPÖ-ből, és ma már új pártja, a Team HC Strache listavezetőjeként készül az őszi bécsi tartományi választásra.

A most megjelent videók az osztrák sajtó szerint „felmenthetik” Strachét, ugyanis a leiratok szerint mind ő, mind pedig Gudenus egyértelműsítik, hogy semmi illegálisat nem hajlandók tenni.

Strache szerint az új információk is azt igazolják, hogy a német sajtó szándékosan manipulatív módon közölte a felvételt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom