Külföld

Litvánia szankciós listára helyezte Lukasenkát

A litván külügyminisztérium szerdán szankciós listára helyezte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt - közölte Linas Linkevicius tárcavezető az LRT közszolgálati rádió műsorában.

Litvánia szankciós listára helyezte Lukasenkát
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök
Fotó: AFP/Siarhei Leskiec

A tájékoztatás szerint az augusztus 9-i elnökválasztás meghamisításáért és a tüntetőkkel szembeni hatósági erőszak alkalmazásáért beutazási tilalom alá helyezendő fehérorosz tisztségviselők lajstromát a diplomáciai tárca átadta a belügyminisztériumnak.

„Ezen a listán, amelyet nem fogok teljességgel ismertetni, 32 név szerepel, köztük Aljakszandr Lukasenka” - mondta Linkevicius.

A litván hatóságok szerint széles körben kell célzott szankciókat alkalmazni a választási visszaélések és a tüntetőkkel szembeni aránytalan hatósági erőszak alkalmazása miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom