Külföld

Trump: Hongkong a pokolba vezető úton megy végig

Döntés a Konfuciusz Intézetről

Hongkong Kína fennhatósága alatt soha nem lesz gazdaságilag virágzó terület – mondta Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak csütörtökön.

Az amerikai elnök szerint Hongkong, mint nemzetközi pénzügyi központ „a pokolba vezető úton fog végigmenni”. Trump úgy fogalmazott: „amikor Kína agresszív lett, és teljesen átvette az uralmat (Hongkong felett), akkor mindent leállítottam”. Hozzáfűzte, hogy a kereskedelmi kedvezmények megvonásával Hongkong el fogja veszíteni vonzerejét. Időközben az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy diplomáciai képviseletté nyilvánítja az Egyesült Államokban működő Konfuciusz Intézetek központját. Mike Pompeo külügyminiszter közleménye leszögezte: „a Konfuciusz Intézet az, ami, vagyis olyan intézmény, amely Peking propagandáját terjeszti a világban”. Peking sajnálatosnak nevezte a döntést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom