Külföld

Migrációs fenyegetés

Az európaiak ötöde aggódik a bevándorlás miatt

Minden ötödik európai lakos szerint fenyegetést jelent a migráció a nemzetbiztonságra – derül ki a YouGov friss felméréséből, amelynek eredményeit a Die Welt című német lap közölte.

A válaszadók 21 százaléka tartja a bevándorlást a legnagyobb fenyegetésnek az országára nézve, Görögországban, ahol a migrációs helyzet különösen kritikus, 64 százalék azoknak az aránya, akik aggódnak a bevándorlás miatt. A terrorizmust az európaiak 13 százaléka nevezte a legnagyobb kihívásnak.

A felmérésben az európai védelempolitikáról és a NATO megítéléséről is kérdezték az európaiakat. A válaszadók 59 százaléka szerint az észak-atlanti szövetség fontos a saját országa biztonsága szempontjából. Az európaiak 46 százaléka nem bízik az Európai Unióban a katonai védelem fejlesztése terén.

Egy másik, a Tagesschau című német lapban közölt felmérésből pedig az derül ki, hogy a nők több német nagyvárosban nem érzik biztonságban magukat, amikor az utcára lépnek. A vizsgálatot Hamburgban, Berlinben, Kölnben és Münchenben végezték el.

A legtöbb válaszadó tart az utcákon alkoholt és kábítószert fogyasztó csoportoktól, emellett fél, ha sötét és elhagyatott útvonalakon, parkokban kell sétálnia. Minden ötödik résztvevő nyilatkozott úgy a közvélemény-kutatásban, hogy volt már erőszak, üldöztetés vagy fenyegetés áldozata.

Nő a feszültség a bevándorlókkal szemben a németországi Rheinsbergben – írta a Der Tagesspiegel című lap. A település keleti lakónegyedének több házában csecsen, afgán, valamint szíriai menekülteket szállásoltak el, akik a múlt héten „Menjetek haza!” feliratú üzeneteket találtak a postaládájukban. A levelek feladója az Ein Prozent (Egy százalék) nevű jobboldali mozgalom volt.

Kapcsolódó írásaink

Tombolnak a bűnbandák Svédországban

ĀA baloldali kormány nem hajlandó elismerni a kapcsolatot a bevándorlás és a növekvő bűnözés között – mondta lapunknak Gustav Kasselstrand ellenzéki politikus

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom