Külföld

Választási koalíciókban érvényesülne a szórványban az RMDSZ

Új stratégia

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) választási koalíciók tagjaként próbál önkormányzati tisztségeket szerezni az erdélyi Beszterce-Naszód és Hunyad megyében a szeptemberi önkormányzati választásokon – számolt be az MTI a Krónikára hivatkozva.

A Beszterce-Naszód megyei és a Beszterce városi választásokon a szövetség jelöltjei a Szociáldemokrata Párt (PSD)–Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE)–Pro Románia Párt–RMDSZ választási koalíció közös listáján fognak szerepelni. Hasonlóra nem volt még példa a szövetség történetében – emlékeztetett a távirati iroda. Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője az MTI-nek elmondta: a Szövetségi Képviselők Tanácsa korábban arról határozott, hogy kizárólag a Szövetségi Elnökség előzetes jóváhagyásával jöhetnek létre az önkormányzati választásokat megelőző, más politikai erőkkel megkötött, helyi vagy megyei jelölési vagy választási egyezségek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom