Külföld

Félszáz LMBTQ-aktivistát vettek őrizetbe a rendőrök

Varsói gyors

Összesen negyvennyolc embert vitt el a lengyel rendőrség, miután  egy magát Margot néven nőként azonosító, eredetileg Michal Sz. nevű személyt próbáltak meg őrizetbe venni, akit azzal gyanúsítanak, hogy még júniusban elkötött és megrongált egy homofóbnak tartott feliratokkal ellátott kisteherautót.

Michal (Margot) elnyomó intézkedésnek tekintette a vele történteket, egy homofóbia ellene szervezet irodájában fogták egyébként el, társai pedig védelmére keltek. Az ügyön ellenzéki politikusok és jogvédők is felháborodtak, sőt Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa az illető szabadon bocsátására szólított fel. Emlékezetes, LMBTQ-aktivisták nemrég szivárványszínű zászlókkal tiltakoztak, többek között Jézus-szobrot is beborítottak vele – ugyanaz a csoport, amelyhez Michal (Margot) tartozik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom