Külföld

Rekordszámú migránst fogtak el a La Manche csatornán

Rekordszámú, 235 migránst fogtak el a La Manche csatornán csütörtökön, miközben csónakon megpróbáltak átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába - jelentette a PA brit hírügynökség pénteken.

Rekordszámú migránst fogtak el a La Manche csatornán
csak júliusban több mint ezer embert fogtak el átkelés közben a forgalmas csatornán (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Fabian Heinz

Az egyik csoportot már csak akkor fedezték fel, amikor hajója kikötött az Egyesült Királyságban. A brit hírügynökség szerint csak júliusban több mint ezer embert fogtak el átkelés közben a forgalmas csatornán.

Chris Philp illetékes brit államtitkár bejelentette: a jövő héten Párizsba utazik, hogy tárgyaljon a helyzetről francia kollégáival. Philp közleményében elfogadhatatlannak és szükségtelennek nevezte, hogy Franciaországból migránsok induljanak útnak Nagy-Britanniába. „Franciaország biztonságos ország” - érvelt.

A tisztségviselő szigorúbb lépéseket követel a francia féltől, beleértve a csónakok elfogását és a migránsok kitoloncolását. „Ez egyszerűen nem mehet így tovább” - mondta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom