Külföld

Virágzik a migránstaxiztatás

A közösségi hálón hirdetik magukat az emberkereskedők. Jól ismert, hogy már évek óta nyíltan reklámozzák a migránsok utaztatását a Földközi-tengeren. Morad Zuwara személye is már évek óta ismert a világhálón. A tengeren való átkelést 1300 euróért (450 ezer forint) hirdeti a kereskedő a Facebook-oldalán, feltüntetve telefonszámát, ahol azonnal elérhetik az érdeklődők.

Virágzik a migránstaxiztatás
Az interneten hirdeti magát egy embercsempész, felszerelt hajóval várja a migránsokat (Képünk illusztráció!)
Fotó: AFP/Shahzad ABDUL

Tavaly a Rete 4 olasz tévécsatorna kapcsolatba lépett Morad Zuwarával, akik részletesen leírta az átkelés során igénybe vett hajót, amely huszonöt személy szállítására alkalmas, és egy erős Yamaha motor hajtja. A menekültek az otthonában a megfelelő időjárási viszonyokra várakoznak, hogy Allah segítségével útra kelljenek – nyilatkozta az olasz tévének.

A líbiai és az olasz hatóságok jelzései ellenére Morad Zuwara Facebook-oldala továbbra is zavartalanul működik. Az egyik legfrissebb bejegyzés szerint egy harmincöt személy utazására alkalmas, tizennégy méter hosszú, mentőmellényekkel felszerelt fahajó van indulóban – írja az utazás szervezője.

Az Il Giornale már 2017-ben cikkezett a zavartalanul tevékenykedő embercsempész üzérkedéseiről, de úgy tűnik, eredménytelenül tárta a nyilvánosság elé az amúgy bűnténynek számító üzletelést. Ne feledjük, hogy az illegális embercsempészet a kábítószer-kereskedelemnél is nagyobb hasznot hajtó üzletág – írja az Il Giornale.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom