Külföld

Tagadják a halasztási szándékot Trump emberei az őszi választás kapcsán

Joe Biden előnyben

Az elnökválasztást november 3-án tartják – jelentette be Mark Meadows, Donald Trump amerikai elnök kabinetfőnöke vasárnap a CBS televíziónak adott interjúban.

Meadows hangoztatta: az elnöknek soha nem állt szándékában bármely választást is elhalasztani. Donald Trump csütörtökön a Twitteren felvetette a választások esetleges elhalasztásának lehetőségét, arra hivatkozva, hogy a levélben történő szavazás magában rejti a csalás lehetőségét is. Trump felvetését republikánus és demokrata párti vezető politikusok egyaránt elutasították. Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője például felhívta a figyelmet arra, hogy soha, még a polgárháború idején sem halasztottak el szavazást. Donald Trump nincs kedvező helyzetben, a felmérések átlagát közlő RealClearPolitics portál összegzése szerint Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje 7,4 százalékkal több szavazatot kapna most egy választáson, mint a jelenlegi elnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom