Külföld

Megtámadott egy afgán börtönt az Iszlám Állam

Húsznál több ember meghalt

Az Iszlám Állam fegyveresei megtámadták Dzsalálábád város börtönét vasárnap Afganisztánban, a tűzharc hétfőn délelőtt, órákkal az ostrom kezdete után is folytatódott – írta az MTI.

A merényletben legalább 24 ember életét vesztette, 43-an megsebesültek. A terrorszervezet egyik öngyilkos merénylője a börtönnél felrobbantotta robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiját, majd társai behatoltak a börtönbe, és tüzet nyitottak. Az elkövetők pontos száma egyelőre nem ismert, egy helyi illetékes legalább tíz fegyveresről beszélt. A támadást kihasználva legalább ezer rab megszökött, őket a hivatalos tájékoztatás szerint sikerült elfogni. Tamim Arif helyettes kormányzó szerint a dzsihadisták azért támadták meg a börtönt, hogy kiszabadítsák a fogvatartottakat, akik között vannak az Iszlám Állam és a tálib mozgalom tagjai, valamint kábítószer-kereskedők is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom