Külföld

Már drónokkal is ellenőrzik az osztrák–magyar határt

Új lendületet kíván adni a közös uniós menekültügyi politikáról szóló tárgyalásoknak az olasz és a francia kormány, ezért a két ország vezetése úgy döntött, szorosan együttműködik, hogy sikerüljön előrelépést elérni a kérdésben.

A Die Welt című német lap szerint Róma és Párizs felélesztené a Földközi-tengeren kimentett migránsok szétosztásáról szóló máltai megállapodást is.

Minderről múlt pénteken tárgyalt Rómában Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter francia kollégájával, Gérald Darmaninnel. Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság a tervek szerint kora ősszel bemutatja készülő új bevándorlási és menekültügyi csomagját, Lamorgese kijelentette: bátor reformokra van szükség, hogy biztosítani lehessen a szolidaritást és a terhek méltányos elosztását a tagállamok között.

Drónokkal is védi augusztustól Ausztria a Magyarországgal és Szlovéniával közös határszakaszát – jelentette be Karl Nehammer osztrák belügyminiszer az APA hírügynökségnek adott interjúban.

A tárcavezető közölte, augusztus végén Görögországba utazik, hogy képet kapjon az ottani migrációs helyzetről. Megerősítette, hogy Bécs továbbra is elutasítja a kísérő nélküli gyerekek befogadását a görög szigetek menekülttáboraiból. Ausztria 2015 óta 77 ezernél több gyermeknek és nőnek nyújtott már segítséget, közülük csak idén több mint háromezer ember kapott védelmet. Mivel az osztrák kormány így is sokat tesz a menekültekért, nem akar további embereket befogadni – tette hozzá Nehammer.

A francia hatóságok még pénteken 58 bevándorlót tartóztattak fel a La Manche-csatornán. Az AFP hírügynökség szerint az idén 682 ember akart illegálisan az Egyesült Királyságba jutni ezen az útvonalon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom