Külföld

Kórházba került XVI. Benedek

Kórházba került XVI. Benedek emeritus pápa, miután jelentősen leromlott az állapota azt követően, hogy visszatért a Vatikánba.

Kórházba került XVI. Benedek
XVI. Benedek a németországi látogatása során
Fotó: AFP/Sven Hoppe

A 93 esztendős korábbi Szentatya orbánctól szenved, ami egy olyan vírusos bőrfertőzés, melyet intoxikáció, láz és vörös gyulladásgócok megjelenése jellemez.

A Vatikán hétfő esti közlése szerint XVI. Benedek állapota „különösebb aggodalomra nem ad okot”, eltekintve attól, hogy egy fájdalmas betegség akut szakaszával küzdő 93 éves emberről van szó - közölte a Vatikán sajtószolgálata Georg Gänsweinre, az emeritus pápa személyi titkárára hivatkozva.

Peter Seewald, XVI. Benedek életrajzírója a német Passauer Neue Pressenek úgy nyilatkozott, hogy az emeritus pápa nagyon gyenge, és bár szellemileg nincs rá hatással a betegség, egyre nehezebben tud beszélni. Hozzátette, legutóbb szombaton találkozott vele, akkor optimistának tűnt és azt mondta, amint visszanyeri az erejét, folytatná az írást.

XVI. Benedek 2013-as lemondása után most júniusban hagyta el először Rómát, hogy meglátogassa Németországban a beteg testvérét, Georg Ratzingert, aki ez után két héttel elhunyt.

Kapcsolódó írásaink