Külföld

Kétszáz tunéziai bevándorló érkezett Lampedusa szigetére

Mintegy kétszáz tunéziai bevándorló érkezett nyolc csónakkal hétfőn Lampedusa szigetére.

Kétszáz tunéziai bevándorló érkezett Lampedusa szigetére
Tunéziából érkezett migránsok a lampedusai kikötőben 2020. augusztus 1-jén
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

A legtöbb csónak közvetlenül elérte az olasz sziget partját, néhányat a parti őrség kísért a kikötőbe. A lampedusai gyűjtőtáborban nagyjából 900 ember tartózkodik, a most érkezett új migránsok a kikötőben várakoznak, amíg kompokkal Szicíliába szállítják őket.

A szicíliai Porto Empedocle település partjai közelében a hatóságok karanténhajót alakítottak ki, ahol az olasz területre érkező migránsokat két hétre el tudják különíteni. Nemrég a szicíliai lakosok körében aggodalmat keltett, hogy több száz bevándorló távozott azokból a létesítményekből, ahol a koronavírus miatti karantént teljesíteniük kellett volna.

Kapcsolódó írásaink

Nem hagyja megfélemlíteni magát Salvini

ĀTöbb mint száz illegális migránsról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, Treviso polgármestere a kormányt hibáztatja, amiért nem zárták le a kikötőket

Lampedusa megtelt migránsokkal

ĀContéék Európa menekülttáborává tették Olaszországot Salvini szerint – Szicíliában lefoglalták az Ocean Vikinget

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom