Külföld

Újbeszélre váltott az új francia belügyminiszter

„Jogos erőszak”

A frissen beiktatott francia belügyminiszter, Gérard Darmanin keményen nekiment a szavaknak. Kedden a „rendőri erőszak” kifejezés helyett a törvényhozóknak a nemzetgyűlésben a „legitim” vagy „jogos erőszak” kifejezést javasolta.

Az elfogottak visszatartására szolgáló fojtófogás Franciaországban is téma volt az elmúlt hetekben, bár a sárga mellényes tüntetések idején még nem vált ilyen mértékben pedig a közbeszéd részévé. „A rendőrség alkalmaz erőszakot, de legitim erőszakot, amit a megfelelő módon és kontrollálva kell alkalmazniuk” – fejtegette a tárcavezető. Darmanin az elmúlt hetekben egyébként Emmanuel Macron elnökkel járta a rendőrőrsöket, az államfő pedig több millió eurós plusz forrásokat ígért az anyagi szempontból nehéz helyzetbe került rendőröknek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom