Külföld

A Fidelitas jelöltje lett az EDS alelnöke

Az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students (EDS) tanácsülésén újraválasztotta Czirkl Benitát alelnökének – tájékoztatta lapunkat közleményében a Fidelitas.

A Fidelitas jelöltje lett az EDS alelnöke
Czirkl Benita
Fotó: Facebook/Fidelitas

Mint írják, a Fidelitas jelöltjét és a teljes elnökséget július 25-26-án, online ülés keretében választották meg. A Fidesz ifjúsági társszervezete a tavalyi évben is Czirkl révén képviseltette magát.

Kiemelik, Czirkl a most lezárult évben az alapszabály módosításáért felelős alelnök feladatait látta el. Ennek legfontosabb eseménye a berlini Téli Közgyűlés volt, amely középpontjában az EDS alapszabálya állt. Az elmúlt választás óta a Fidelitas a hallgatói szervezetben is következetesen kiállt az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, amely Magyarország és az EU érdeke is.

Hozzáteszik, az ülés folyamán a magyar delegáció igazságtalan támadásokkal szemben is helyt kellett álljon. A fidelitasosok a trianoni diktátum 100 éves évfordulója kapcsán tartott megemlékezések miatt kaptak alaptalan kritikákat, de kiálltak a magyar kisebbségek jogai és a történelmi emlékezetünk mellett.

Czirkl megválasztása és a Fidelitas EDS-ben elért eredményei a Néppárt felé is üzenet értékűek. Ismét megmutattuk, hogy az Európai Néppárt családjában Magyarország megkerülhetetlen – hívják fel a figyelmet.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink