Külföld

„Az olaszok védelmet érdemelnek”

A baloldali kormány mindenáron támogatja a bevándorlást, még a járvány idején is – figyelmeztet Alessandro Pagano, a Liga képviselője

A migrációt támogatók ideoló­giai motivációira figyelmeztet Alessandro Pagano, a Liga parlamenti képviselője. A szicíliai politikus szerint tarthatatlan a helyzet az olasz partoknál.

„Az olaszok védelmet érdemelnek”
Pagano szerint az olaszok békések, de egyszer elfogy a türelmük
Fotó: AFP/Andrea Ronchini

– Meddig tarthat még a jelenlegi kormány migránscsalogatása?

– Ettől a kormánytól semmi jót nem várhatunk. Ideológiailag olyan erős az elköteleződése, hogy a legevidensebb dolgokat sem veszi figyelembe. A bevándorlást mindenáron meg kell valósítaniuk, minden paradoxon ellenére. A Moby Zaza kirándulóhajót karanténhajóvá alakították át, fertőző betegek elhelyezésére. Ez havi egymillió eurós kiadást jelent a kormány számára. A kéthetes karantén lejárta után pedig a bevándorlókat a szárazföldön fogadják be. Amikor ilyen méreteket ölt a bevándorlás, és ráadásul Afrikában pusztít a pandémia, akkor a kormány nemcsak vak, hanem az olasz állampolgárokat is megveti. Ez a gyökereinkkel, történelmünkkel, kultúránkkal és népünkkel szembeni tiszteletlenség. Az olaszok védelmet érdemelnének a kormánytól. A baloldali Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom koalíciós kormánya azonban mindenáron ösztönzi a bevándorlást, kerül, amibe kerül. A helyzetet az is súlyosbítja, hogy a nemzetközi politika figyelmen kívül hagyja, hogy ez mindannyiunk számára veszélyt jelent. Pár napja a kormány még megpróbálta takargatni a tarthatatlan szicíliai helyzetet, mi, a Liga képviselői és tagjai azonban a helyi lakosság kérésére a kikötőkbe vonultunk, hogy meg­győződjünk a valóságról, és az állampolgárok védelmében felemeljük a szavunkat.

– Milyen reakció várható a helyi lakosság részéről?

– A felháborodás ellenére is békés eszközökhöz fordul a lakosság, mivel keresztény hagyományainkból adódóan befogadó nemzet vagyunk. Amikor azonban elérkezik az az állapot, amit korábban vázoltam, az emberek türelme elfogy. A calabriai és szicíliai partokon történő partraszállásokat a kormánynak nem szabadna tétlenül néznie, elfordulva az olaszoktól.

– Mi áll az erőltetett, tömeges bevándorlás mögött?

– Világszinten terjed a kiépülő neokommunizmus, amely az egyes országokat is átformálja belülről, különböző módon. Amerikában például a rasszizmus problémájával, a gyökerek, a történelmi hagyomány tagadásával, ami többek között utcai tüntetéseken és a köztéri szobrok ledöntésén keresztül nyilvánul meg. Olaszországban az erőltetett migráción keresztül, hatást gyakorolva arra, hogy keresztényeknek be kell fogadniuk szükséget szenvedő embertársaikat. A keresztény tanítást elferdítve a migráción keresztül próbálják becsempészni az új kommunizmus ideológiáját.

Kapcsolódó írásaink

Lampedusa megtelt migránsokkal

ĀContéék Európa menekülttáborává tették Olaszországot Salvini szerint – Szicíliában lefoglalták az Ocean Vikinget