Külföld

„A Black Lives Matter szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalom”

Szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalomnak nevezte az amerikai Black Lives Matter (BLM, Fekete Életek Számítanak) mozgalmat a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

„A Black Lives Matter szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalom”
A teljesen kiégett Los Angeles-i San Gabriel-templom
Fotó: AFP/Robyn Beck

Azbej Tristan elmondta: a BLM aktivistái a múlt héten két nap alatt öt templomot gyújtottak fel az Egyesült Államokban, ezek közül az egyik, a Los Angeles-i San Gabriel-templom teljesen kiégett.

„Nagyon riasztó folyamatok indultak el a nyugati világban is, és azt látjuk, hogy az eddigi, kereszténységgel szembeni, főként intellektuális szembenállás (...) egyre erőszakosabb cselekményekbe csap át” - mutatott rá.

Azbej Tristan megdöbbentőnek nevezte azokat a képeket, amelyek a kiégett templomokat mutatják, mert hasonló állapotokat Észak-Irakban tapasztalt, ahol az Iszlám Állam pusztított, és nem gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat a nyugati világban is.

Hozzátette: a Hungary Helps program az elmúlt két és fél évben mintegy 70 ezer üldözött ember megmaradását tette lehetővé, az viszont kérdéses, hogy miként tudnak szembeszállni a keresztényellenességgel a nyugati világban.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Kiharcoltuk!

ĀMagyarország és Lengyelország megvédte nemzeti büszkeségét - mondta a kormányfő a brüsszeli megállapodás után