Külföld

Orbán Viktor: A magyarok jövőjéről csak a magyarok dönthetnek

Orbán Viktor is részt vesz az EU-tagországok vezetőinek pénteken kezdődő csúcstalálkozóján Brüsszelben. A miniszterelnök csütörtökön kora este indulás előtt posztolt egy rövid videót közösségi oldalára, amelyen elmondta, mi várható az eseményen.

Orbán Viktor: A magyarok jövőjéről csak a magyarok dönthetnek
Orbán Viktor: Európa történetében példátlanul nagy közös gazdasági csomagot fogunk összeállítani a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő úgy fogalmazott: komoly és férfias tárgyalások várnak Magyarországra. „A parlament feltarisznyázott, világos döntéseket hoztak, amiknek érvényt kell szereznem” - tette hozzá.

A miniszterelnök kijelentette, hogy a találkozón Európa történetében példátlanul nagy közös gazdasági csomagot fognak összeállítani a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében. Megjegyezte: ehhez mi is hozzájárulunk; a vita az, hogy ki döntsön ezeknek a pénzeszközöknek a felhasználásáról. 

Objektum doboz

A magyar álláspont világos: a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni. Ugyan vannak erre más jelentkezők is, különösen a brüsszeli bürokraták, de ezt a döntést a magyar parlament döntésének értelmében a saját kezünkben kell tartani, mert a magyarok jövőjéről csak a magyarok dönthetnek - szögezte le Orbán Viktor.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom