Külföld

Belehalt sérüléseibe a megvert francia buszsofőr - hallgatnak a jogvédők

Több ezren vonultak némán a franciaországi Bayonne városában Philippe Monguillot-ra, az 59 éves buszsofőrre emlékezve, aki pénteken elhunyt, miután július 5-én négy férfi megverte, mert felszólította őket a kötelező maszkviselést előíró szabály betartására.

Belehalt sérüléseibe a megvert francia buszsofőr - hallgatnak a jogvédők
Több ezren vonultak némán Philippe Monguillot-ra emlékezve
Fotó: AFP/Jerome Gilles

A Les Valeurs Actuelles információi szerint a gyilkosok a Moussa, a Salim és ketten a Mohamed keresztnevet viselik.

François-Xavier Bellamy jobboldali EP-képviselő Twitter-üzenetben így fogalmazott: Philippe Monguillot a keményen dolgozó Franciaország arca, aki csak a legalapvetőbb szabályokat akarta betartatni, aki tisztában van az általános emberi értékekkel, és aki csöndben szenvedte el a társadalom elvadultságát.

A képviselő korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy akik egy amerikai állampolgár halála miatt hatalmas vehemenciával tüntettek, most mind hallgatnak. A francia jobboldalon sokan hiányolják a jogvédők máskor hangos fellépését.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom