Külföld

Valótlanságot állít véleménycikkében a Euronews Kovács Zoltán szerint

Reagált az államtitkár

Magyarország nem tartozik azok közé az országok közé, amelyekben demokratikusan megválasztott vezetők terjesztik a félretájékoztatást – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Krekó Péternek és Sohini Chatterjee-nek a Euronews hírportálon megjelent véleménycikkére reagálva.

A szerzők Kovács szerint félretájékoztatnak, egyebek mellett azt állítják, hogy „Orbán Viktor építette ki a legcentralizáltabb médiabirodalmat” az EU-n belül. Ugyanez a fogalom szerepel a Bertelsmann Alapítvány finanszírozta áprilisi „független országértékelésben”, amelynek tíz regionális szakértője közül kilenc a baloldali liberális Political Capital budapesti agytröszt munkatársa – írta az államtitkár, aki egyben rámutatott: Krekó Péter a Political Capital alapítója, aki több száz millió forintos szerződések alapján végzett kommunikációs tevékenységet a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette szocialista kormányok részére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom