Külföld

„A jogállamiság brüsszeli definíciója nem más, mint politikai nyomásgyakorlás”

A jelenlegi helyzetben meddő politikai viták helyett gazdaságélénkítésre, ehhez pedig gyors cselekvésre és ezt támogató forrásokra van szüksége Európának - fogalmazott szombati Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

„A jogállamiság brüsszeli definíciója nem más, mint politikai nyomásgyakorlás”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Jourová és Reynders uniós biztosok ismét felemlegették, hogy csak az a tagállam részesedhessen a 2021-27-es uniós költségvetés és a helyreállítási eszköz forrásaiból, amelyiknél nincsenek jogállamisági problémák” - emlékeztetett a tárcavezető.

Varga Judit leszögezte, hogy Magyarország elutasítja ezt a hozzáállást. Az eddigi eljárások ugyanis rámutattak arra, hogy a jogállamiság brüsszeli definíciója nem más, mint politikai nyomásgyakorlás, ahol a jog és a tények semmit sem számítanak.

Az igazságügyi miniszter úgy véli, most nem meddő politikai-ideológiai vitákra, hanem gazdaságélénkítésre, ehhez pedig gyors cselekvésre és ezt támogató forrásokra van szükség. Egy igazságos és rugalmas költségvetés kell Európának - tette hozzá a miniszter.

Az Unió pénzügyi érdekeit ma is számos eszköz és intézmény védi. Nem kell feltalálni a kereket - zárta bejegyzését Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink