Külföld

Teret nyer a német szélsőjobb

Növekvő erőszak

A legnagyobb biztonságpolitikai kihívást a szélsőjobboldali törekvések jelentik Németországban – mondta Horst Seehofer német belügyminiszter tegnap Berlinben, a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) éves jelentésének bemutatóján.

A miniszter szerint továbbra is a zéró tolerancia elvét kell érvényesíteni a szélsőjobboldallal, az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben. Mint mondta, az antiszemita indíttatású bűncselekmények több mint kilencven százalékát szélsőjobboldaliak követik el, viszont a baloldali szélsőségesek is igen veszélyesek, és a bűncselekmények új típusai mutatkoznak a szélsőbaloldali színtéren, emellett az iszlamista terror veszélye is nagyon magas.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom