Külföld

Meloni szigorúan büntetné a szobordöntőket

Az Olasz Testvérek (FdI) parlamenti frakciója szembeszáll a múlttagadó, kultúragyalázó tendenciákkal – közölte Giorgia Meloni, a jobboldali ellenzéki párt elnöke. Az FdI törvényjavaslatot nyújt be a római parlamentben azzal a céllal, hogy súlyos szankciókkal büntessék az ország vallási, történelmi vagy kulturális szimbólumait meggyalázó, megkárosító személyeket.

Meloni szigorúan büntetné a szobordöntőket
Giorgia Meloni
Fotó: MH

Ebben a történelmi pillanatban, amikor ezeréves kincseinket soha korábban nem tapasztalt támadások érik Olaszországban és külföldön egyaránt, amikor szobraink meggyalázása, ledöntése, történelmi és vallási szimbólumaink eltávolítása nem csak elfogadott, hanem helyeselt dolog, nem tehetünk mást, minthogy megvédjük önmagunkat – írta a párt elnöke Facebook-oldalán.

Eközben tovább folytatódnak az egyeztetések az olasz ellenzéki jobbközép koalíció és Giuseppe Conte kormányfő között az ország újraindítására vonatkozó tárgyalások időpontjáról.

Conte a mai napot jelölte meg a találkozásra, ezt az Olasz Testvérek és a Forza Italia elfogadta. Matteo Salvini, a Liga elnöke azonban kikötötte, akkor hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, amikor kifizetésre kerülnek azok a támogatások, amelyeket a kormány a koronavírus-járvány következtében munkájukat elvesztett állampolgároknak megígért.

Kapcsolódó írásaink

Szabadságharcot vív az olasz jobboldal

ĀNagyra becsülöm Orbán Viktort, és irigylésre méltónak tartom a gazdaság és társadalom érdekében megvalósított rendelkezéseit – mondta lapunknak Matteo Salvini