Külföld

Andrzej Duda elnök vezet a felmérésekben

Második forduló

A nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje, Andrzej Duda hivatalban lévő lengyel elnök vezeti a népszerűségi listát az elnökválasztás második fordulója előtt 47 százalékkal, míg Rafał Trzaskowski, a liberális Polgári Platform jelöltje, varsói főpolgármester a szavazatok 46 százalékára számíthat egy friss felmérés szerint.

Duda támogatóinak 51 százaléka jelentette ki, hogy határozottan támogatja az elnököt, míg Trzaskowski stabil szavazótábora 49 százalékos. Hét százalék még nem tudta megmondani, kire szavazna. Az első fordulóban Duda a szavazatok 43,5 százalékát kapta, Trzaskowski pedig 30,5 százalékot, de utóbbi a második fordulóban számíthat a kiesett centrista jelölteket támogatók voksára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom