Külföld

Riasztó mértékben növekszik a fertőzöttek száma sok amerikai tagállamban

Visszatérő járvány

Már harminchét amerikai tagállamban nő újra aggasztó mértékben a koronavírus-fertőzöttek száma. Floridában csütörtökre egy nap alatt több mint tízezer új esetet jegyeztek fel, Texasban pedig nyolcezerrel nőtt az új esetek száma.

George Abbott texasi kormányzó is elrendelte a maszkok kötelező viseletét közterületeken több megyében, pedig korábban pont ő jelentette ki, hogy a tagállam kormánya nem utasíthat senkit maszkviselésre. Több állam kormányzója fontolóra vette a korlátozások lazításának leállítását, sőt, a már eltörölt intézkedések visszaállítását. De nemcsak az Egyesült Államokban emelkedik újra a fertőzöttek száma: a járvány súlyosbodása miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban, Ukrajnában pedig egy nap alatt ismét kiugróan nagy számú, 876 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak, a Covid–19 betegségbe pedig 27-en haltak bele. A közzétett adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma az országban mostanra elérte a 46 ezer 763-at. Az elhunytaké 1212-re emelkedett. A Worldometers.info portál adatai szerint a világon eddig összesen több mint tizenegymillió ember fertőződött meg a koronavírussal, és 525 ezren haltak bele a fertőzés okozta betegségbe. Ugyanakkor a brit közlekedési minisztérium bejelentette, hogy jövő péntektől sok országból – köztük Magyarországból is – karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom