Külföld

Életfogytiglant kapott a londoni terrorista nő

Lekapcsolt honlapok

A Londonban született 36 éves Michelle Ramsdent, aki a londoni Szent Pál-székesegyház felrobbantására készült, támogatta az Iszlám Államot, és felvette a Safiyya Shaikh nevet, életfogytiglani börtönre ítélték pénteken.

A nő akkor került a terrorelhárító szolgálatok látókörébe, amikor magukat terrorszimpatizáns házaspárnak kiadó két titkosszolgálati tisztet kért meg, hogy szerezzenek neki pokolgépet a tervezett merénylethez. A merénylőjelölt nagyon sok embert akart megölni, és ennek elsődleges helyszínéül a londoni Szent Pál-székesegyházat szemelte ki, valamint egy szállodában is robbantani akart, végül a londoni metróban zárta volna az ámokfutást egy öngyilkos merénylettel. Időközben az Europol beszámolt róla, hogy csaknem kétezer terrortámadás elkövetését ösztönző vagy segítő weboldalt és azoknak felületet biztosító 180 internetes szolgáltatót azonosítottak 17 ország, köztük Magyarország illetékes hatóságai. A felfedezett dzsihadista, jobboldali és baloldali szélsőséges ideológiát terjesztő tartalmaknak felületet biztosító szolgáltatók ellen eljárást indítottak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom