Külföld

Több migráns öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón

Több illegális bevándorló öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón pénteken, a kapitány ezért rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten - közölte az SOS Mediterranee civil szervezet.

Több migráns öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón
Migránsok az Ocean Viking fedélzetén
Fotó: AFP/Anne Chaon

Tájékoztatása szerint az Ocean Viking nevű hajón hat menekült öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait és a legénységet. Verekedést is provokáltak, és mindenkit megfenyegettek a hajón, amelyen mintegy 180, tengerből felvett ember van. Tettüket azzal indokolták, hogy egyetlen ország sem engedi partra szállni csoportjukat.

A civil szervezet hétszer is engedélyt kért a kikötésre, de ezt Málta és Olaszország is megtagadta. Az illegális bevándorlókat június 25. és 30. között vették fedélzetre vízi járműveikből részint nemzetközi vizeken, részint a máltai mentési szolgálat felelőssége alá tartozó területen. Van közöttük 25 fiatalkorú is, többségük szülői vagy kísérői felügyelet nélkül.

Az SOS Mediterranee közlése szerint egy öngyilkossági kísérletnek tűnő tettként két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből. Pontosan meg nem jelölt módon a fedélzeten is meg akarta ölni magát egy ember. A szervezet arra figyelmeztetett, félő, hogy további hasonló esetekre kerül sor.

Kapcsolódó írásaink

Salvini pártja szembeszáll a kormánnyal

ĀKikéri az olasz állampolgárok véleményét a Liga a baloldal bevándorláspárti csomagjáról,ami alapján újabb illegális migránsokat telepítenének be, és nehezítenék a kitoloncolást

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom