Külföld

Berlinben tárgyalt Gulyás Gergely és Novák Katalin

Az Európai Unió német elnökségének első napjaiban Berlinben tárgyalt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Novák Katalin családügyi államtitkár, a Fidesz alelnöke. Egyeztettek a CDU és a CSU főtitkárával, Paul Ziemiakkal és Markus Bluméval, Wolfgang Schäuble Bundestag elnökkel, Katja Leikert frakcióvezető-helyettessel, Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament és a Konrad Adenauer Alapítvány volt elnökével, valamint tárgyaltak Észak-Rajna Vesztfália Európa-ügyi államtitkárával - írja a Miniszterelnökség közleménye.

Berlinben tárgyalt Gulyás Gergely és Novák Katalin
Berlinben tárgyalt Gulyás Gergely és Novák Katalin
Fotó: Facebook/Novák Katalin

A magyar és a német kormány közötti kétoldalú együttműködés az elmúlt időszakban a gazdasági beruházások, a digitális ipar, a tudomány területén is erősödött. Magyarország számára Németország gazdaságilag, kulturálisan és politikailag is kiemelten fontos szövetséges - írják.

Kiemelik: a Fidesz és az uniópártok közötti kapcsolat évtizedek óta szoros, a Helmut Kohl iránti kölcsönös tisztelet, akinek a meghívására a Fidesz az Európai Néppárthoz csatlakozott, valamint a személyes jó kapcsolatok jó alapot jelentenek a további együttműködésre.

A berlini látogatás célja az volt, hogy a két ország kormányzó jobbközép pártjai közötti együttműködést erősítse. A vezető CDU-s és CSU-s politikusok megerősítették, hogy Magyarországra erős szövetségesként tekintenek, és arra törekednek majd, hogy az európai közös pártcsaládon belül is visszatérjen a józan hangvétel, és az esetleges nézeteltéréseket a tagpártok zárt ajtók mögött rendezzék - áll a közleményben.

Az utazás végeztével Novák Katalin képet osztott meg a Facebookon (ez cikkünk borítóképe), melyhez azt írta: „Indulás haza Berlinből. Sok izgalmas tárgyalás, baráti hangulat - most irány a Parlament!”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom