Külföld

Mától tizenöt ország felé megnyílnak az EU határai

Szigorítanak Belgrádban

Egyre több amerikai érzi úgy, hogy eltúlozzák a koronavírus-járvány jelentette fenyegetést – derül ki a Pew amerikai közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.

A vizsgálat szerint az amerikaiak nagy része nem bízik a Fehér Házból származó információkban sem, a válaszadók mindössze harminc százaléka vélte úgy, hogy Donald Trump elnök pontos információkkal rendelkezik a járványról. Az Európai Unió Tanácsa tegnap úgy döntött, hogy július elsejétől tizenöt ország felé megnyitják az unió határait, így szerdától beutazhatnak többek között Dél-Korea, Japán, Kanada, Tunézia állampolgárai. A kínai állampolgárok beutazását akkor engedélyezik, ha az ázsiai ország is enyhít a beutazási tilalmon. A döntés nem kötelezi jogilag a tagállamokat. Boris Johnson brit miniszterelnök egyébként tegnap közölte, hogy országa milliárdos építkezési és infrastrukturális beruházásokkal lesz úrrá a járvány okozta gazdasági sokkon. Az angliai Leicesterben kedden ismét szigorították a járványellenes intézkedéseket, miután megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma. Szigorítanak Szerbiában is, Belgrádban például kötelezővé tették a maszk viselését zárt térben és a tömegközlekedési eszközökön.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom