Külföld

Zászlócsere, névváltoztatások és botrányvideó az Egyesült Államokban

John Wayne és Woodrow Wilson kilőve

Megosztott, majd letörölt egy videót Twitter-fiókjáról Donald Trump amerikai elnök (képünkön), amelyen egyik idős támogatója „a fehérek hatalmát” élteti kiabálva.

Zászlócsere, névváltoztatások és botrányvideó az Egyesült Államokban
Donald Trump
Fotó: AFP

Elítélte Trumpot Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje. A Fehér Ház szóvivője úgy magyarázta a történteket: Trump elnök nem hallotta, mi hangzik el a felvételen. Arra a kérdésre nem válaszolt a Fehér Ház, hogy az elnök elítéli-e a rasszista szavakat. Időközben Mississippi törvényhozása úgy döntött, hogy megváltoztatja a szövetségi állam zászlaját, azon ugyanis látható az egykori konföderációs zászló. A Princeton Egyetem felügyelő bizottsága ugyancsak a hétvégén döntött arról, hogy megváltoztatja a demokrata párti Woodrow Wilson elnökről (1913–1921) elnevezett közpolitikai iskolájának, valamint egyik kollégiumának nevét a politikus „rasszista gondolkodása és politikája miatt”. Névváltoztatásra készülnek a kaliforniai Orange megyében is, ahol a Santa Anában lévő megyei repülőtérről leveszik John Wayne amerikai színész nevét „ rasszista kijelentései” miatt. Egyébként Irán elfogatóparancsot adott ki Donald Trump ellen, és az Interpol nemzetközi rendőri szervezet segítségét kérte az amerikai elnök és több tucat washingtoni tisztségviselő kézre kerítéséhez, akiket gyilkossággal és terrorizmussal vádol.

Kapcsolódó írásaink

Rendelet a szobordöntés büntetésére

ĀDonald Trump úgy döntött, megvonhatják a támogatást azoktól az önkormányzatoktól és tagállamoktól, amelyek nem védik meg a köztéren álló emlékműveket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom