Külföld

Törökország és Ausztria egymást bírálja a bécsi tüntetések miatt

A bécsi és az ankarai diplomácia is megmozdult, miután a múlt héten négy napon keresztül tüntettek Bécs Favoriten nevű, X. kerületében a kurdok és a velük szövetséges antifák, valamint a török nacionalisták.

Törökország és Ausztria egymást bírálja a bécsi tüntetések miatt
A bevándorlók közötti összecsapások napok óta tartanak Bécsben
Fotó: Twitter

Utóbbiak Allahot és Recep Tayyip Erdoğan török elnököt éltették, valamint a radikális Szürke Farkasok kézjelét mutatták.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a hétvégén közölte, nem fogják megengedni, hogy a törökországi konfliktusok átterjednek Ausztriára, majd bekérette Ozan Ceyhun török nagykövetet.

Objektum doboz

Tegnap pedig már arról írt az osztrák sajtó, hogy az ankarai osztrák nagykövetség ügyvivőjének is jelenése van az ottani külügyminisztériumban.

Objektum doboz

A török tárca közleménye szerint elfogadhatatlan, hogy Bécsben négy napon át szabadon tüntethettek a Törökország által terrorszervezetnek nyilvánított Kurd Munkáspárt (PKK) hívei és terjeszthették a propagandájukat.

A Kronen Zeitung cikke szerint mintegy háromezer rendőrt vezényeltek ki Favoriten utcáira a múlt héten, az egész tüntetéssorozat biztosítása összesen több mint egymillió eurójába került az adófizetőknek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink