Külföld

Újabb szenátorokat vesztett az olasz kormánykoalíció, erősített a Liga

Fertőzött migránst regisztráltak

Tovább szakad az Öt Csillag Mozgalom (M5S), és gyengül az olasz kormány. A párt két tagja távozott, és további tízet a kizárás fenyeget.

Az M5S politikusainak folyamatos elvándorlása egyensúlyvesztést idézhet elő, mivel az ellenzéki szenátorok száma lassan eléri a kormánypártiakét a felsőházban. Alessandra Ermellino képviselő a függetleneket tömörítő Vegyes Csoportba távozott, míg Alessandra Riccardi szenátor az ellenzéki Ligát választotta. A képviselő az illetékes bizottság tagjaként nemrég arra szavazott, hogy ne vonják meg Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga elnöke mentelmi jogát az Open Arms civil hajó ügyében indult eljárásban. Salvini most örömét és büszkeségét fejezte ki, amiért Riccardi a Ligát választotta. Szintén tegnap újabb, koronavírus-járvánnyal fertőzött bevándorlót regisztráltak Olaszországban. A Sea-Watch civil hajón érkezett 211 migráns egyikét magas lázzal kórházba szállították, majd fertőzöttnek nyilvánították.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom