Külföld

Soros-szervezetek fake news-áradata

Deutsch: Magyarország ellen dolgoznak a magukat jogvédőnek nevezők az uniós büdzséről szóló viták során

Lehet ironizálni összeesküvés-elméletekről, ám ténykérdés, hogy egy összehangolt, kőkemény akciósorozatnak vagyunk az áldozatai, amely olyan dolgokhoz vezetett, mint a Tavares- vagy a Sargentini-jelentés, a hetes cikkely szerint eljárás, illetve legutóbb a jóérzésű liberálisokból is visszatetszést kiváltó hazug diktatúrázás a koronavírus-törvény miatt – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

Soros-szervezetek fake news-áradata
Az EP-képviselő hazugságokról beszélt
Fotó: MH

„Miközben az egyik legfontosabb vitatéma ma az uniós intézményekben a következő hétéves közös költségvetés, illetve a gazdaság újraindítását célzó 750 milliárd eurós csomag, erről folynak intenzív tárgyalások az Európai Tanácsban, az Európai Bizottságban és a Parlamentben, lépten-nyomon azzal találkozunk, hogy a magukat jogvédőnek nevező nemzetközi szervezetek Magyarország ellen dolgoznak. Szinte minden erőforrásukat arra összpontosítják, hogy a lehető legkedvezőtlenebb feltételeket teremtsék meg számunkra ezeken az amúgy kemény és küzdelmes tárgyalásokon” – reagált lapunk hétfői cikkére Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő.

Megírtuk: levélben fordult az uniós kormányokhoz a Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi nem kormányzati szervezet, azaz NGO a formálódó új EU-büdzsé kapcsán, követelve az uniós forrásokhoz való hozzáférés jogállamisági kritériumokhoz kötését. A levélben külön kiemelik negatív, büntetendő példaként hazánkat. Például támadják a most induló, újabb nemzeti konzultációt, mondván, annak egyes kérdései Orbán migránsokkal és George Sorossal szembeni gyűlöletkampányát akarják legitimálni.

Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak hangsúlyozta, a HRW mellett hasonló tevékenységet végez az Amnesty International, a Riporterek Határok Nélkül, a Nyílt Társadalom Alapítványok vagy a Freedom House. Közös bennük, hogy lényegében valamennyiüket Soros finanszírozza – mutatott rá a politikus.

Mint fogalmazott, lehet ironizálni összeesküvés-elméletekről, ám ténykérdés, hogy egy összehangolt, kőkemény akciósorozatnak vagyunk az áldozatai, amely olyan dolgokhoz vezetett, mint a Tavares- vagy a Sargentini-jelentés, a hetes cikkely szerint eljárás, illetve legutóbb a jóérzésű liberálisokból is visszatetszést kiváltó hazug diktatúrázás a koronavírus-törvény miatt.

Ez utóbbi kapcsán példátlan fake news-áradatot öntöttek ránk a már említett szervezetek is, amelyeknek a vádakat olykor a hazai ellenzék politikusai diktálták le, a magyar baloldal is aktív részese volt a hazánk elleni hazug és rosszindulatú támadásoknak, fejtegette lapunknak nyilatkozva Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink