Külföld

Babiš szerint egyes cseh EP-képviselők le akarják járatni a hazájukat

A Fidesz–KDNP nemmel szavazott

Visszautasította Andrej Babiš cseh kormányfő (képünkön) az Európai Parlament péntek esti állásfoglalását, amely szerint összeférhetetlenség lenne politikai és vállalkozói tevékenysége között.

Babiš szerint egyes cseh EP-képviselők le akarják járatni a hazájukat
Andrej Babiš
Fotó: AFP

Babiš úgy véli, a határozat mögött az EP egyes cseh képviselőit kell keresni, akik arra törekednek, hogy Brüsszelben lejárassák országukat. A Fidesz–KDNP delegációja elutasította, és Csehország önállósága elleni durva támadásnak nevezte közleményében a dokumentumot. Példátlan és veszélyes precedenst teremt, hogy az uniós parlament politikailag motivált híresztelések alapján, személyeskedő támadást indít egy uniós tagállam kormányfője ellen – írták. A fideszes képviselők szerint az eljárás rombolja az EP tekintélyét, aláássa az intézmény és a tagállamok közötti együttműködés kereteit.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom