Külföld

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónában

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónájában - közölte az amerikai nagyváros rendőrsége szombaton.

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónában
A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capital Hill Szervezett Tüntetés övezetben történt a lövöldözés (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/ Tasos Katopodis

A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capital Hill Szervezett Tüntetés (CHOP) övezetben történt lövöldözésben egy további személy megsebesült. A rendőrséget helyi idő szerint a kora reggeli órákban riasztották a helyszínre, de az áldozatokat a tüntetők már kórházba szállították. Egy tizenkilenc éves fiú életét már nem tudták megmenteni, a társa pedig kritikus állapotban került az intenzív osztályra.

A bűncselekmény háttere egyelőre nem ismert, az elkövetők ellen körözést adtak ki.

Omari Salisbury, a Converge Media helyi hírportál tudósítója felvételt készített a tüntetők zónájába gyalog, de rohampajzsokkal behatoló rendőrökről. A tiltakozók felemelt kézzel követelték a rendőröktől, hogy dobják el fegyvereiket. A videó, amelyet a Reuters hírügynökség tudósítója is  látott, több rendőrautót is mutatott, amelyeket emberek fogtak közre. A rendőrök később elhajtottak járműveikkel a környékről.

A rendőrség állásfoglalásában erőszakos tömegnek nevezte a tiltakozókat, akik megakadályozták a rendvédelmi szervek tagjait abban, hogy biztonságosan hozzáférhessenek az áldozatokhoz.

Seattle-ben, mint az Egyesült Államok számos más nagyvárosában az afroamerikaiakat máig sújtó rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen kezdődtek részben erőszakos tüntetések az afroamerikai George Floyd május 25-én, rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála nyomán.

Kapcsolódó írásaink

Megjelenhet John Bolton könyve

ĀBolton, akit Trump 2019 szeptemberében, 17 hónap után menesztett, mert heves vitáik voltak számos külpolitikai kérdésben, lesújtó fehér házi kulisszatitkokat oszt meg a könyvben

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom