Külföld

Szánthó: A nyílt társadalom eszméje veszélyezteti a nemzeti szuverenitást

Konzervatív összefogás

„Tegyük együtt újra naggyá a nyugati civilizációt” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az egyik legnagyobb amerikai jobboldali szervezet, az American Conservative Union (ACU) CPAC Live című műsorában.

Szánthó: A nyílt társadalom eszméje veszélyezteti a nemzeti szuverenitást
Szánthó Miklós
Fotó: MH

Kifejtette, a nyílt társadalom hálózata és eszmeisége veszélyt jelent azok számára, akik szeretik nemzetüket és akik tisztelik az állam szuverenitását. Szánthó szerint a globalizmus és a lokalizmus harcában a globalista erők a nemzetek feletti világrendet építik. Ennek kulcseleme, hogy egyre több hatáskört szerveznek ki föderális szintre a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányzatok kezéből. Az amerikai szervezet egyébként májusban tartotta volna meg hagyományos seregszemléje, a Conservative Political Action Conference (CPAC) budapesti „kiadását”, ám ez a járvány miatt elmaradt. Szánthó megerősítette, hogy amerikai partnereikkel jövő tavasszal tarthatják meg az eseményt.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal csak toporzékol

ĀSzánthó: Politikailag és morálisan is megerősödve lett túl a védekezés első szakaszán a kormány, míg az ellenzéknél a becstelenség csoportnormává érett