Külföld

Deutsch: Magyarországon működik a demokrácia

Rasszizmus határát súroló uniós bírálatok

A tények cáfolták a magyar koronavírus-törvényről szóló, fake news-ra épülő megnyilatkozásokat, Magyarország egy normálisan és tisztességesen működő európai demokrácia – hangsúlyozta Deutsch Tamás (képünkön) a Euronews hírportálnak.

Deutsch: Magyarországon működik a demokrácia
Deutsch Tamás
Fotó: MH

A tegnap megjelent interjúban a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője elmondta, a rasszizmust súrolja az az Euró­pa-szerte bevetté vált gyakorlat, hogy durva előítéletek mentén, kollektív bűnösséget hirdetve egyes országokat, kormányokat, nemzeteket gondolatbűnökkel lehet megvádolni. Egy Magyarországot is érintő, a rasszizmus határát súroló gondolkodásmódról van szó – tette hozzá. ­A Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)-tüntetésekről szólva közölte: ostoba és történelmietlen logika az, amikor a brit, az észak-amerikai, nyugat-európai országok nemzeti történelmének kiemelkedő személyiségeinek akár több száz évvel ezelőtt megtartott szónoklatait, írásműveit a huszonegyedik század szélsőségesen liberális politikai logikája alapján próbálják értékelni. A rasszizmus elleni fellépés jegyében Churchill-szobrot rombolni még a szélsőségesen baloldali és teljesen köldöknézően liberális megközelítésben is túlzás – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom