Külföld

Eggyel közelebb került a NATO-hoz Ukrajna

Marad a magyar vétó

Noha a kárpátaljai magyarok jogainak csorbítása miatt hazánk továbbra is blokkolja a miniszteri szintű NATO–Ukrajna-üléseket, a szövetség eggyel szorosabbra fűzte kapcsolatát Kijevvel.

A múlt hét végén elismerték Ukrajnát az úgynevezett Kibővített Lehetőségek Partnersége tagjának. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a napokban azt mondta, a Velencei Bizottság ajánlásain túl nem változtatnak többet az oktatási törvényen a Magyarországgal való kompromisszum kedvéért. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszul leszögezte: a magyar kormány mindig ki fog állni a kárpátaljai magyarok mellett. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pedig úgy nyilatkozott: a blokkolást mindaddig fenntartják, amíg a kárpátaljai magyarság vissza nem kapja elvett jogait.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom