Külföld

„Az erős vajdasági magyar képviselet Magyarország és Szerbia számára egyaránt erőforrás”

A hétvégén Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke a VMSZ Ifjúsági Fórum által szervezett rendezvényeken vett részt Újvidéken, Adán, Topolyán és Szabadkán, amelyeken a Vajdasági Magyar Szövetség több politikusa is megjelent.

„Az erős vajdasági magyar képviselet Magyarország és Szerbia számára egyaránt erőforrás”
A Fidelitas a VMSZ Ifjúsági Fórumra az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) keretein belül is fontos szövetségesként számíthat
Fotó: Fidelitas

A vajdasági fiatalokkal folytatott beszélgetéseken a helyi kihívásokról, a további együttműködés lehetőségeiről, a magyar kormány által elindított fejlesztési programokról és a magyar-szerb kapcsolatról esett szó, melyről elhangzott, hogy 100 éve nem volt olyan jó, mint napjainkban.

A Fidelitas a VMSZ Ifjúsági Fórumra az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) keretein belül is fontos szövetségesként számíthat.

A két szervezet elkötelezett a magyar közösség megmaradásában, a magyar fiatalok szülőföldön történő boldogulásában, a fiatalok aktív közéleti szerepvállalásában, a nemzeti-konzervatív értékek képviseletében és a közép-európai együttműködés további sikeres építésében - írta a Fidelitas.

A magyar-szerb kapcsolatok utóbbi 10 évben tapasztalt javulásában elévülhetetlen szerepe van a Vajdasági Magyar Szövetségnek, amelyet ifjúsági szervezetével együtt a Fidelitas támogat annak  érdekében, hogy 2020. június 21-én helyhatósági, tartományi és köztársasági szinten egyaránt sikeresen szerepeljen, mert az erős vajdasági magyar képviselet Magyarország és Szerbia számára egyaránt erőforrás, a két ország közötti sikeres együttműködés biztosítéka.

Kapcsolódó írásaink