Külföld

Az LMBT-ideológia elleni harcot és a családok támogatását ígérte Duda

Lengyel elnökválasztás

A hagyományos családmodell és a gyermekek LMBT-ideológiával szembeni védelmét, valamint az eddigi családtámogatások megőrzését ígérte szerdán Varsóban az elnöki tisztségért a június 28-i választáson újrainduló Andrzej Duda hivatalban lévő államfő.

Az LMBT-ideológia elleni harcot és a családok támogatását ígérte Duda
Andrzej Duda
Fotó: AFP

A Családvédelmi Charta nevű, a családok társadalmi és anyagi támogatásáról szóló dokumentum aláírását követő beszédében Duda az állam számára létfontosságúnak minősítette a családközösséget. Kijelentette: csak nő és férfi közt létezik, és ez nem fog változni. Megengedhetetlennek nevezte, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe, mert az „idegen ideológia”. Kiemelte a szülők jogát ahhoz, hogy maguk döntsék el, milyen szellemben nevelik gyermekeiket, és úgy nyilatkozott, hogy meg kell tiltani az LMBT-ideológia terjesztését a közintézményekben. Felmérések szerint Duda a választás fő esélyesének számít.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom