Külföld

Trócsányi a nemzetállamok jelentőségére figyelmeztetett

Vita Európa jövőjéről

„Az európai intézményi egyensúly megbomlott, az egyre szorosabb egységre hivatkozással a föderális eszmék által irányított Európa kialakítására tett irányzatok dominálnak jelenleg az Európai Parlamentben” – figyelmeztetett Trócsányi László fideszes EP-képviselő (képünkön), aki vasárnap részt vett a lengyelországi Schuman-gondolat Intézete digitális konferenciáján.

Trócsányi a nemzetállamok jelentőségére figyelmeztetett
Trócsányi László
Fotó: MH

„Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a tagállamok hozták létre az Európai Uniót” – hívta fel a figyelmet a politikus, hozzátéve: „fontos, hogy a nemzeti parlamentek ne csak statisztái, hanem alakítói legyenek az integrációnak, ezért az Európa jövőjéről szóló vitába a nemzeti parlamenteket is be kell vonni”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom