Külföld

A pápa egymillió eurót adományozott a járvány miatt szűkölködő rómaiaknak

Egymillió eurót (344 millió forintot) ajánlott fel Ferenc pápa egy új jótékonysági kezdeményezés számára, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek segít Rómában.

A pápa egymillió eurót adományozott a járvány miatt szűkölködő rómaiaknak
A pápa egymillió eurót adományozott a járvány miatt szűkölködő rómaiak megsegítésére
Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

A Gesu Divine Lavoratore elnevezésű alapot, amelyből elsősorban a munkájukat elvesztőket támogatják, a Caritas római szervezete kezeli majd - közölte kedden a római egyházmegye.

A pápa, aki nemcsak a világ 1,3 milliárd katolikusának vezetője, hanem Róma püspöke is, utóbbi minőségében adományozott a nélkülözőket segítő alapnak. Az egyházfő a római egyházmegyét a nevében irányító Angelo De Donatis bíborosnak címzett levelében kifejezte kívánságát, hogy az összeget a nélkülözők talpra állítására szánja.

Mint írta, olyanokon akar segíteni, akik elvesztették munkájukat, mert alkalmi munkából éltek vagy nem hosszabbították meg a szerződésüket, kisvállalkozók, háztartási munkavállalók vagy egyéni vállalkozók. „Sokan közülük anyák és apák, akik küzdenek azért, hogy ételt tegyenek a gyerekeik elé és a legalapvetőbb dolgokat biztosítani tudják számukra” - fogalmazott.

Ferenc pápa felszólította a közintézményeket, papokat és civil polgárokat, hogy vegyék ki részüket a jótékonyságból. „Minden római jó szívére apellálok” - hangsúlyozta.

De Donatis, akit szintén leterített a Covid-19 és több mint tíz napig volt kórházban, elmondta, hogy „nagyon hálás” a pápa adományáért.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom