Külföld

Zárva tartja a határokat Athén a migránsok előtt

Szigorít a görög kormány

A határvédelem megerősítésével, a gazdasági migránsok és a menekültek szétválasztásával, valamint a befogadóközpontok átalakításával enyhítene az országban uralkodó migrációs válságon a görög kormány.

Erről Nótisz Mitarákisz menekültügyi és bevándorlási miniszter beszélt a CNN-nek, hozzátéve: idén májusban körülbelül kétszázötven menedékkérő érkezett Görögországba, a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint kilencven százalékkal kevesebben folyamodtak menedékkérelemért. A koronavírus terjedése miatt lezárt határokat hamarosan megnyitják, de továbbra sem engednek be illegális bevándorlókat – szögezte le. Beszélt arról is, hogy az Athén közelében található Malakasa menekülttábor lakóinak mozgását a jövőben szigorúan ellenőrizni fogják. A környékbeliek legutóbb vasárnap tüntettek a tábor ellen, mivel a migránsok kijárhatnak az intézményből, ahol nemrég koronavírus-fertőzöttet találtak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom