Külföld

„Ki fog bocsánatot kérni Magyarországtól?”

Rengeteg támadás és kritika érte Magyarországot és a magyar kormányt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény, a különleges jogrend miatt. Bocsánatot azonban senki nem kért az alaptalan rágalmak és az álhírek után.

„Ki fog bocsánatot kérni Magyarországtól?”
Komoly álhírkampány zajlott Magyarország ellen
Fotó: Pixabay

A Tűzfalcsoport azt írja, szerencsére vannak olyan józan hangok is, akik figyelmeztetik őket: ideje lenne bocsánatot kérni, hiszen a kormány véget akar vetni a veszélyhelyzetnek, ezzel együtt pedig a bizonyos kérdésekben rendeleti kormányzásra is lehetőséget adó különleges jogrendnek.

Marco Gombacci, a The European Post szerkesztője véleménycikkében úgy fogalmazott: „Sajnálom, hogy még a neves szerkesztőségek sem vették a fáradtságot, hogy megfelelően tájékozódjanak és elolvassák a törvény fordítását”. 

Szerinte a törvény saját maga hazudtolja meg paragrafusról paragrafusra az ellene felhozott nemzetközi vádakat és kritikákat.

Írása végén pedig idézi a magyar miniszterelnököt, aki azt mondta, hogy meg fogjuk adni a lehetőséget a bocsánatkérésre. Gombacci azonban felteszi a kérdést: „ki fogja valóban megtenni?”

Kapcsolódó írásaink