Külföld

Interneten, televízión és rádión lehet követni az idei csíksomlyói búcsút

„A Szentlélek száll le rád”

Ma, a pünkösdvasárnap előtti szombaton rendezik meg a 443. csíksomlyói búcsút, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepét.

Tekintettel a koronavírus-járványra a zarándoklat elmarad, a szokásos pünkösdi szentmisét pedig nem a csíksomlyói hegynyeregben, hanem a helyi kegytemplomban tartják meg, kevés hívő jelenlétében. A szentmisét élőben közvetítik a kegyhely honlapján, Facebook-oldalán, a Duna Televízióban és az Erdélyi Mária Rádióban, valamint követhető a SzeredApp mobilalkalmazással is. Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: idén a hívek nem zarándokolhatnak csoportosan Csíksomlyóra, ehelyett staféta juttatja el a székelyföldi közösségek szalagokra írt imaszándékait, üzeneteit a búcsúra, amelyeket a települések láncot alkotva adnak egymásnak. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója: „A Szentlélek száll le rád.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom