Külföld

Európa megerősítését sürgeti David Sassoli

Német elnökség és újjáépítés

Az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország Európa megújulásának motorja lesz – mondta tegnap David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke, miután telefonon megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral.

Sassoli videóüzenetében a távirati iroda szerint arról beszélt, hogy a soron következő német elnökség programjának középpontjában Európa újjáépítése áll, az európaiak ugyanis olyan uniót akarnak, amely hasznos a társadalom és az emberek számára egyaránt. „Biztosak lehetünk abban, hogy ez a megfelelő pillanat az Európai Unió megerősítésére” – fogalmazott. Sassoli kijelentette, hogy a koronavírus okozta válságot csak egy erősebb Európával lehet kezelni, amely képes szembenézni a globalizált világ kihívásaival. Segíti az együttműködést és az európai térség védelmét – tette hozzá. Németország július elsején veszi át Európai Unió fél éves soros elnökségét Horvátországtól. A német soros elnökség programjában egyebek mellett az európai gazdaság élénkítése, a társadalmi szolidaritás erősítése, valamint a klíma- és a környezetvédelmi kérdések szerepelnek.

Kapcsolódó írásaink

Nem kérnek bocsánatot Brüsszelben

ĀA koronavírus-törvénytől függetlenül is a Magyarország elleni uniós jogállamisági eljárás napirendre vételét sürgetik a liberális képviselők