Külföld

Történelmi nap: vádlottak padján a miniszterelnök

Leszámolás Izraelben

Megkezdődött a bírósági eljárás a korrupcióval, csalással és hivatali visszaéléssel vádolt izraeli miniszterelnök ellen vasárnap Jeruzsálemben.

Ilyen az ország történelmében még sosem fordult elő. Benjamin Netanjahu politikai leszámolásként értékelte az eljárást maga és pártja, a jobboldali Likud kormányzása ellen, és követelte, hogy a média élő adásban közvetítse a tárgyalást. Természetesen tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. Közben az ellene és mellette tüntetők több száz fős tábora nézett farkasszemet a kormányfői rezidencia előtt. Egyébként Izrael ciszjordániai expanziója kapcsán szombaton Tomáš Petříček cseh külügyminiszter és két elődje közös cikkben tiltakozott a baloldali, Právo című lapban, a cikket Miloš Zeman elnök és Andrej Babiš kormányfő egyaránt bírálta, mert az sérti Prága kapcsolatát Jeruzsálemmel és Washingtonnal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom