Külföld

Újabb fegyverkezés-ellenőrző szerződést mondott fel az Egyesült Államok elnöke

Terrortámadás Texasban

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést.

Az amerikai elnök a döntését azzal indokolta, hogy Oroszország nem tartotta tiszteletben az egyezményben foglaltakat. Trump ugyanakkor nem zárta ki a szerződés újratárgyalásának lehetőségét. Németország a döntés felülvizsgálatára kérte Washingtont, a NATO nagyköveti tanácsa pedig összeült. Időközben az FBI bejelentette, hogy terroristamerénylet történt a texasi Corpus Christi városban lévő katonai támaszponton csütörtökön. Egy helyi férfi, Adam Alsahli autójával a támaszpontra próbált behajtani, és tüzet nyitott, amikor az őrök megállították és lelőtték. A merényletnek egyetlen sebesültje van, egy női haditengerész, ő is csak könnyebben sebesült meg, már ki is engedték a kórházból.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom